Kennis van zaken 

Kennis van zaken

Bestel nummer: ELRIK1653
Medium: Digital Download
Auteur(s): Elly en Rikkert Zuiderveld
Geschikt voor: Basisscholen / zondagsscholen / kindernevendiensten
Bladmuziek: melodie, akkoorden
Toonsoort: A
Tempo: kw=138
Album: Wie de schoen past
Artiest: Elly en Rikkert
Bijzonderheden: Dit liedje is onderdeel van de Groep 8 musical 'Wie de schoen past'
Copyright: © Small Stone Media bv t/a Elrik Muziek
Een groep 8-musical van Elly & Rikkert Zuiderveld.

Een vrolijke en leerzame afscheidsmusical die gespeeld kan worden door 12 - 50 kinderen.

De leerlingen van groep 8 van de ‘Klimopschool' in Veerdam lopen een dag 'snuffelstage', als project van de school. Het project heet: ‘Kennis van zaken’ en dient om te kijken voor welke opleiding je geschikt bent. Er wordt twee aan twee stage gelopen in diverse winkels en bedrijven. Meester Trapman is de bedenker van het project. Twee kinderen, Mick en Mirthe, komen terecht in een schoenenwinkel. Alex van Zoeten is een aardige man, in tegenstelling tot zijn zure buurvrouw Cynthia Citroen.

Het verhaal is gebaseerd op een spreuk van een Cherokee indianenopperhoofd: 'Never judge your brother, until you have walked a day in his moccasins.’ 'Oordeel niemand als je niet in een dag zijn schoenen hebt gelopen.’ Dus: stap een dag (of langer) in het leven van iemand en kijk dan pas of het klopt wat je over die persoon denkt. Het opperhoofd Winono komt in de musical voor als een soort verteller.

Als Mick en Mirthe in de winkel zijn begonnen, wordt er een vreemde partij schoenen binnengebracht door een stel indianen. Er staat op: ‘Niet om te verkopen, maar een dag in lopen’, met de spreuk van de indiaan Winono erbij. De kinderen, en ook andere gasten die binnenkomen, passen een paar schoenen en veranderen in degene van wie ze zijn geweest: een prinses, een rockzanger, een voetballer, een zwerver e.d. Uiteindelijk wil iedereen weer het liefst zijn eigen schoenen terug.

Het centrale thema is: 'Oordeel niet!'
Prijs: €1,50
Licentie
Fragment beluisteren
Klik om preview te bekijken
Klik om de tekst te bekijken
Voeg aan wenslijst toe



Gerelateerde producten

Feedback van klanten

Productbeoordeling


Stemmen

Stem!


Andere muziekliefhebbers bekeken ook