Ik verlang naar Jezus 

Ik verlang naar Jezus

Bestel nummer: ZenL-1205
Auteur(s): Scott Ligterwood
Overige producten: I desire Jesus
Bladmuziek: melodie / akkoorden
Toonsoort: B
Tempo: kw=72
Copyright: © 2012 Hillsong Music Publishing (adm. at Smallstonemediasongs.com)
Als je als aanbiddingsleider liederen schrijft die door kerken over de hele wereld gezongen worden, is het zaak om je eigen geestelijke groei niet uit het oog te verliezen. Scott Ligertwood, gitarist bij Hillsong United (en echtgenoot van Brooke Fraser) weet dat maar al te goed. Als één van de vaste schrijvers van het Hillsong team ziet hij doorlopend hoe de liederen mensen bij God brengen. Met ‘Ik Verlang Naar Jezus’ ervoer hij dit zelf.
“Eigenlijk is ’Ik Verlang Naar Jezus’ een zeldzaamheid voor me” zegt Scott. “Het voelde alsof ik het lied kado kreeg, in plaats van ervoor te moeten werken om het tot stand te brengen. Op een avond zat ik achter de piano. Ik werkte aan een idee voor een ander lied, toen de zin ‘ik verlang naar Jezus’ bij me op kwam en ik hem begon te zingen.
Voor Scott Ligertwood is aanbidding zo verweven met zijn ‘werk’, dan die creatieve momenten meer dan eens persoonlijke aanbiddingstijd worden. Zo ook op het bewuste moment. “Ik kon niet ophouden het te zingen. Het werd als vanzelf een persoonlijke tijd van aanbidding. En die leidde op haar beurt tot het lied ‘Ik Verlang Naar Jezus’. Het is een simpel lied dat de positie van Jezus overdenkt. Hij is Redder, Heer en onze terugkerende Koning tegelijk.”
‘Ik Verlang Naar Jezus’ (oorspronkelijk ‘I Desire Jesus’) werd tot verrassing van Scott opgenomen voor de Deluxe uitvoering van het nieuwe Hillsong album ‘Cornerstone’. Het betekende dat het lied binnen enkele maanden wereldwijde impact had gekregen. Kerken over de hele wereld zongen nu over het verlangen naar die Redder, Heer en Koning.
“Ik weet dat het nu een lied voor de kerk is geworden” zegt Scott, “en ik had nooit kunnen vermoeden dat het ooit verder zou gaan dan dat intieme, persoonlijke moment. Als ik het nu zing, besef ik mij telkens weer waar het voor mij mee begon. Voor hoeveel mensen ik het dan ook mag uitvoeren; voor mij zal het altijd dat diep persoonlijke lied over mijn toewijding aan Jezus blijven.”
Prijs: €1,00
Licentie
Fragment beluisteren
Klik om preview te bekijken

Voeg aan wenslijst toeGerelateerde producten

Feedback van klanten

Productbeoordeling


Stemmen

Stem!


Andere muziekliefhebbers bekeken ook